Het binnen (interieur) naar buiten (interieur) doortrekken!

aluminium loungesets

Vaak maken we een duidelijk onderscheid tussen de binnenkant en de buitenkant van de woning. Logisch ook: de winter maak je je beter onder je dak door, terwijl zomerse dagen dan weer uitnodigen om buiten te zijn.

Toch bestaan er manieren om die buitenkant en binnenkant van de woning te doen samensmelten tot één mooi geheel, of tenminste om gelijkaardige elementen en accessoires in beide te laten terugkomen. Hoe je dit nu kan doen is een vraag doe je graag beantwoord ziet als je de inrichting van je woning een niveau hoger wil tillen!

Binnen en buiten: verschillend maar toch zo gelijkaardig

Het contrast kan schijnbaar niet groter zijn: de binnenkant van de woning staat voor comfort, compactheid, warmte en gezelligheid. De buitenkant van de woning is er dan weer op gericht om rustgevend, maar toch ook wild en een beetje avontuurlijk te zijn. De volgende maatregelen bewijzen echter dat de binnenkant van de woning wel degelijk naar buiten kan worden doorgetrokken!

1. Ga voor aluminium loungesets

Een loungeset buiten is misschien niet de eerste voorziening waar je aan denkt als je de tuin wil verfraaien, maar het is wel een mogelijkheid. Zeker als je kiest voor aluminium loungesets die tegen neerslag, wind en roest bestand zijn, kan je de tuin een ‘woonkamer’ indruk geven. Loungesets zijn in uiteenlopende stijlen verkrijgbaar!

2. Overweeg een buitenkeuken

Een tweede manier om je buiten een beetje meer binnen te maken, is door een speciale buitenkeuken te installeren. Een dergelijke keuken ziet eruit als een gewoon fornuis met oven, eventuele barbecue, enzovoort, maar is volledig mobiel en daarbij van goede kwaliteit. Op die manier kan je zelfs in je eigen tuin de lekkerste gerechten bereiden!

3. Een gezellig haardvuur in de tuin

Het gaat hier natuurlijk niet om een écht haardvuur met afvoerpijp en al, maar er bestaan wel degelijk speciale stoven of stijlvolle haardvuurtjes die je tuin een gezellige uitstraling kunnen geven. Zeker als het tijdens de zomer ’s avonds iets kouder begint te worden en de zon stilaan begint onder te gaan, is een dergelijk vuur een goede keuze. Op die manier blijf het niet enkel veel langer warm, je kan ook tot laat op de avond genieten van je eigen comfortabele woonkamer – maar dan natuurlijk wel buiten!