Een sfeervolle tv wand met haard in de woonkamer

tv-wand-met-haard

Als de dagen korter en kouder worden zoeken de mensen de warmte weer binnen op. Gezellig voor de open haard of kachel. Een open haard is een echte blikvanger voor de woonkamer en het geeft een sfeervolle uitstraling aan een interieur. Bovendien daalt het energieverbruik doordat een haard zuiniger is dan de centrale verwarming. Het vlammenschouwspel kunnen voor rust en totale ontspanning zorgen. Een moderne tv wand met haard is de perfecte combinatie, want het is ruimtebesparend, superstrak en modern. Maak van een open haard een echt volwaardig meubelstuk van het interieur.

tv-meubel-met-open-haard

 

Hoe kan men een tv meubel met open haard combineren?

Vroeger werden de meubels rondom de open haard gestald, nu is meestal de televisie in huis wat centraal staat in een woonkamer. Met een sfeervolle tv wand met haard haalt men de warmte, gezelligheid en samenzijn met z’n allen weer bij elkaar. Comfort van vuur in een combinatie van moderne media ziet dit er stijl- en sfeervol uit. De televisie moet op een goede hoogte hangen zodat het prettig om tv te kijken is. Een mooie haard naast de televisie levert een mooi plaatje op. Het is tevens aan te raden mocht de haard onder de televisie komen te staan dat er voldoende afstand is tussen de hoogte van de televisie in verband met de stralingswarmte. Raadzaam is om de haard verdiept in te bouwen en de televisie in een nis te plaatsen. De warmte kan dan niet tegen de televisie aan komen.

open-haard-tv-meubel

Fotos: www.anselmoome.nl

Bijzondere accessoires bij de tv wand met haard

De tv meubel met open haard is tegenwoordig in allerlei uitvoeringen te koop en kan zelfs in kleinere woonkamers op maat worden gemaakt. Met de juiste verlichting en accessoires kan men de tv wand met haard decoreren. Een mooi kunstwerk op of naast de wandmeubel kan ontzettend mooi staan, maar maak het niet te druk met teveel accessoires er omheen. Het is juist het mooist als de tv meubel met open haard eruit springt.

Afstand tv tot haard

Een haard kan erg warm worden en het is belangrijk om de juiste afstand tot televisie te weten. Laat altijd een expert op dit vakgebied de bedrading, stroom en brandapparatuur verzorgen. Het is niet aan te raden om een open haard onder een tv te plaatsen in verband met de korte levensduur van de televisie door de warmte. Plaats daarom de televisie in een nis in de tv wand en de open haard verdiept in de ombouw. Ook kunnen de vlammen als storend worden ervaren, tijdens het tv kijken, doordat ze veel bewegend licht geven. Het beste effect is om de haard niet direct onder de televisie te plaatsen, maar schuin onder, zodat ze allebei tot hun recht komen.