De kracht van kleur in huis: de beste tips voor een kleurrijk interieur!

meerdere kleuren in huis

Een kleurrijk interieur was in de jaren 1960 en 1970 helemaal hip, terwijl meerdere kleuren in huis ook in de jaren 1990 trendy waren. Sinds enkele jaren is een kleurrijk interieur weer in als het gaat om woningdecoratie. Maar welke manieren zijn er zoal om op een mooie manier meer kleur in huis aan te brengen? Met onderstaand kleuradvies interieur kun je aan de slag en meerdere kleuren in huis gebruiken die leuk met elkaar matchen.

Maak gebruik van kussens

Als je op een veilige en omkeerbare manier een kleurrijk interieur wilt scheppen, maak dan gebruik van een van de beste kleuradvies interieur tips van interieurexperts: gebruik (veel)kleurige kussens. Kussens zijn niet-permanent: ze kunnen altijd vervangen worden als over enkele jaren bepaalde kleuren uit de mode raken. Een voordeel van kleurige kussens is dat ze op egaal gekleurde bankstellen – zoals witte, zwarte of grijze banken – een mooi contrast kunnen creëren. Verder kun je gekleurde kussens met stoere patronen op eetkamerstoelen leggen of gezellige kussens in kale hoeken van de woonkamer neerleggen voor meer sfeer.

Gebruik subtiele accessoires

Wil je meerdere kleuren in huis aanbrengen, dan kan dat ook door kleine accessoires te gebruiken in primaire kleuren als blauw, geel of rood. Denk bijvoorbeeld aan een stoere rode lantaarn aan een haak in de kamer. Of een grote gele klok in de kamer. Met een kandelaar, een fotolijst en/of bloempotten kun je qua kleuren ook veel accenten aanbrengen.

Niet zo kleurig als bloemen en planten

Bloemen brengen kleur in huis, dat is allang bekend. Zet daarom op enkele plekken in huis fleurige en kleurige bloemen neer. Op het tafeltje in de entreehal zorgen ze voor meer gezelligheid. Maar ook een bloempot op de eettafel of een hangplant in de keuken kan het huis een stuk sfeervoller maken.

Patchwork vloerkleden en/of gordijnen

Een gaaf vintage patchwork vloerkleed kan de atmosfeer in huis direct positief veranderen en is ook een goed kleuradvies interieur. Patchwork vloerkleden zijn retro vloerkleden, die gemaakt zijn van losse stukken stof die aan elkaar verbonden zijn. Ze zijn vaak veelkleurig en hebben een sfeervolle en gezellige uitstraling. Eenzelfde effect kun je bereiken met gordijnen. Door te kiezen voor fijne en kleurige stoffen wordt het in huis een stuk levendiger. Probeer het maar eens uit!