Door het gebruik van een bijenbekje kun je grote problemen in de vorm van ongedierte in je huis op prima wijze voorkomen, want problematisch mag de aanwezigheid van ongedierte in je huis best genoemd worden. Door deze bijenbekjes kan ongedierte ook de kleinste gaten en kieren niet langer gebruiken om je huis binnen te dringen, iets waarvan we dachten dat daar gewoon weinig aan te doen was. We accepteerden het en hoopten maar dat grote schade uitbleef. Sinds de ontwikkeling van bijenbekjes weten we echter wel beter.

Muis heeft aan de stootvoeg al genoeg om binnen te komen

Bijenbekjes zijn ontwikkeld om ongedierte buiten je huis te houden. Ook bijvoorbeeld de muis, die vaak al aan een stootvoeg genoeg bleek te hebben om binnen te dringen. Zoals genoegzaam bekend heeft elke goed gebouwde woning op verschillende plaatsen een aantal open, verticale voegen. Deze voegen zijn gecreëerd om de spouwmuur te ventileren en om vocht af te kunnen voeren.

Een magneet voor ongedierte

Deze noodzakelijke voegen werkten als een magneet op ongedierte dat via de voeg binnenkwam en voor schade aan onder meer spouwmuur zorgt met alle gevolgen van dien. Met het bijenbekje van RVS is dit verleden tijd. Van afstand zie je niet dat er bijenbekjes in je huis geplaatst zijn ter voorkoming van ongedierte en lijkt het alsof de voegen gewoon doorlopen. Dit heeft met de weerkaatsing te maken.

Plaats bijenbekjes na de voegwerkzaamheden

Bijenbekjes kun je tegelijk met het uitvoeren van de metselwerkzaamheden voor een nieuw huis plaatsen, nog eenvoudiger is het echter om het na de werkzaamheden te doen. Dit is ook voordeliger. Het beste resultaat krijg je als je het kleine bekje net voordat er gevoegd wordt te plaatsen. Dan heeft de voeger tijdens zijn werk namelijk geen hinder van de open stootvoeg en kan bovendien het rooster naadloos gevoegd worden. Je kunt een bijenbekje zelfs plaatsen na het voegen, zonder dat je daar specifiek gereedschap of ander materiaal voor nodig hebt. De bijenbekjes druk je heel simpel gewoon met je handen in de open voeg. Je zult zien dat de breedte zich automatisch aanpast ook als de voeg bijvoorbeeld wat scheef is. Achteraf plaatsen is de snelste en goedkoopste wijze om dit inmiddels onmisbare product te plaatsen.

Goedkoper en meer duurzaam dan roosters

Door bijenbekjes achteraf te plaatsen voorkom je bovendien dat het werk van de metselaar vertraging oploopt of dat er later alsnog roosters geplaatst dienen te worden, met allerlei extra moeite van dien. Bijenbekjes zijn veel gemakkelijker aan te brengen dan roosters van kunststof. Daarnaast zijn bijenbekjes antraciet ook nog eens veel voordeliger.

Dubbele borging

Bijenbekjes gebruik je dus voortaan om de plaag die ongedierte heet te voorkomen. De kleine maar zeer functionele bijenbekjes zijn eenvoudig te plaatsen zonder dat je gereedschap nodig hebt. Bijenbekjes bieden dubbele borging en passen zich aan elke voeg aan. Het plaatsen van deze oplossing tegen ongedierte is vooral ook een duurzame oplossing en bovendien wordt je woning er zeker niet minder mooi door. Integendeel zelfs.

Over de auteur