Badkamertegels: wat zijn de nieuwste trends?

badkamertegels

Ben je op zoek naar nieuwe badkamertegels voor in je badkamer? Dan vind je het vast moeilijk om te kiezen. Ze bestaan namelijk in diverse groottes, kleuren, materialen en met verschillende patronen. Maar geen nood, de tegel trends van dit moment geven je vast inspiratie!

De luxueuze marmeren look

Als jij je badkamer een luxueuze uitstraling wilt geven, zijn tegels met een marmer look een goede optie. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar de populairste badkamertegels met marmerlook zijn de witte en donkere.

Let wel op, want voor kleine badkamers kies je het best voor een lichter kleurtje. Anders oogt de ruimte nog kleiner. Marmeren tegels voor in je badkamer bestaan voor zowel de vloer als wanden. Durf te experimenteren met verschillende kleurschakeringen!

De sfeervolle vintage look

Voeg een vleugje nostalgie toe aan je badkamer door te kiezen voor vintage badkamer tegels. Deze stijl is vooral mooi in authentieke woningen en herenhuizen, maar ze fleuren elke woning op.

Gebruik speelse patronen en/of leuke kleurtjes en geniet nog meer van je badkamer. Een goede keuze is in dit geval bijvoorbeeld de sfeervolle Portugese of Marokkaanse badkamertegels. Als je deze tegels te schreeuwerig vindt, kan je ze afwisselen met een neutraal kleurtje.

De charmante hout look

Bij een landelijke woning kies je dan weer beter voor tegels met een hout look. Ze hebben namelijk een natuurlijke en charmante uitstraling waardoor je meteen ondergedompeld wordt in gezelligheid. De hout look tegels voor je badkamer bestaan ook voor zowel de vloer als de wand.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een echt houten parketvloer te leggen, maar dit is een stuk duurder. Badkamer vloertegels met een hout look zijn dus een budgetvriendelijker alternatief. Er zijn heel wat verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar.